Skip to main content

Galanos Goes Green!

Όλα τα προϊόντα της Galanos φέρουν την ετικέτα Standard 100 της OEKO-TEX®. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η εταιρεία μας πρώτη στο χώρο της, θα φέρει σταδιακά στα προϊόντα της, την επίσημη ετικέτα Made in Green, μια εξαιρετικά σημαντική πιστοποίηση και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην ΕΕ αυτές τις μέρες.

Επίσης στη εταιρεία Galanos θα χρησιμοποιήσουμε biodegradeable polybags σε όλα τα προϊόντα μας. Αυτές οι συσκευασίες είναι βιοδιασπώμενες που μπορούν να αποσυντεθούν από βακτήρια ή άλλους ζωντανούς οργανισμούς γεγονός που τις καθιστά φιλικές προς το περιβάλλον.

STANDARD 100 της OEKO-TEX®

λευκα ειδη χονδρικη

Το STANDARD 100 της OEKO-TEX® είναι μια από τις πιο γνωστές ετικέτες παγκοσμίως για υφάσματα που έχουν δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες. Αντιπροσωπεύει την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης από τους πελάτες για την υψηλή ασφάλεια των προϊόντων.

Τι σημαίνει η ετικέτα;

Εάν ένα κλωστοϋφαντουργικό προϊόν φέρει την ετικέτα STANDARD 100, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κάθε στοιχείο αυτού του προϊόντος, δηλαδή κάθε νήμα, κουμπί και άλλα αξεσουάρ, έχει ελεγχθεί για επιβλαβείς ουσίες και ότι επομένως το αντικείμενο είναι ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Η δοκιμή διεξάγεται από τα ανεξάρτητα συνεργαζόμενα ινστιτούτα OEKO-TEX® με βάση τον εκτενή μας κατάλογο κριτηρίων OEKO-TEX®. Στη δοκιμή λαμβάνουν υπόψη πολυάριθμες ελεγχόμενες και μη ρυθμιζόμενες ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Σε πολλές περιπτώσεις οι οριακές τιμές για το STANDARD 100 υπερβαίνουν τις εθνικές και διεθνείς απαιτήσεις. Ο κατάλογος κριτηρίων ενημερώνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και επεκτείνεται με νέες επιστημονικές γνώσεις ή θεσμικές απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολο για τους κατασκευαστές και τους πελάτες να έχουν καθημερινά μια επισκόπηση της νομικής κατάστασης σχετικά με τις επιβλαβείς ουσίες. Οι ειδικοί μας από τα ινστιτούτα OEKO-TEX® το κάνουν αυτό για εσάς.

Ποια είδη μπορούν να πιστοποιηθούν;

Κατ’ αρχήν, όλα τα κλωστοϋφαντουργικά είδη σε κάθε στάδιο επεξεργασίας είναι κατάλληλα για πιστοποίηση STANDARD 100, ξεκινώντας από τα νήματα μέχρι τα τελικά υφάσματα και τα τελικά προϊόντα. Σύμφωνα με ένα αρθρωτό σύστημα, δοκιμάζουμε κάθε μεμονωμένο συστατικό και συστατικό προτού το τελικό προϊόν φέρει την ετικέτα STANDARD 100. Αυτό περιλαμβάνει κλωστές, κουμπιά, φερμουάρ και φόδρες. Το εξωτερικό υλικό ελέγχεται επίσης για επιβλαβείς ουσίες σύμφωνα με τα κριτήρια που ισχύουν για αυτά.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

λευκα ειδη χονδρικη

Το MADE IN GREEN by OEKO-TEX® είναι μια ανιχνεύσιμη ετικέτα προϊόντος για όλα τα είδη υφασμάτων και δερμάτινων προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί σε φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις υπό ασφαλείς και κοινωνικά υπεύθυνες συνθήκες εργασίας. Η ετικέτα MADE IN GREEN καθησυχάζει επίσης τους καταναλωτές ότι το κλωστοϋφαντουργικό ή δερμάτινο προϊόν είναι κατασκευασμένο από υλικά που έχουν ελεγχθεί για επιβλαβείς ουσίες.

Ποιο συγκεκριμένα η ετικέτα MADE IN GREEN εξασφαλίζει:

1) Φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή
 • βελτιστοποίηση της διαχείρισης χημικών (π.χ. διαχείριση κινδύνου κατά τη διάρκεια του βαψίματος και εκτύπωσης, απαγόρευση και αντικατάσταση επικίνδυνων χημικών ουσιών)

 • υπεύθυνος χειρισμός των λυμάτων και των εκπομπών (π.χ. μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και της χρήσης νερού)
 • προστασία των πόρων (π.χ. χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών)
 • διαχείριση απορριμμάτων (π.χ. ανακύκλωση κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων)
2) Ασφάλεια προϊόντων και καταναλωτών
 • ασφάλεια υγείας: δοκιμές προϊόντων για επιβλαβείς ουσίες (π.χ. καρκινογόνες βαφές, βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα)
 • δοκιμή όλων των εξαρτημάτων ενός αντικειμένου, δηλαδή κάθε νήματος, κουμπιών και άλλων εξαρτημάτων
 • δοκιμή της ποιότητας του προϊόντος (π.χ. αντοχή στο χρώμα)
 • ετήσια ενημέρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα και τις νομοθετικές απαιτήσεις
3) Κοινωνική ευθύνη
 • δίκαιες συνθήκες εργασίας (π.χ. έλεγχος στις ώρες εργασίας και στις πληρωμές μισθών)
 • απαγόρευση καταναγκαστικής και παιδικής εργασίας
 • ασφάλεια στην εργασία (π.χ. μέσω πυροπροστασίας, ασφάλειας κτιρίων και προστατευτικού εξοπλισμού)
 • προστασία της υγείας (π.χ. επιθεώρηση των συνθηκών εργασίας για θόρυβο, σκόνη και θερμότητα)
4) Ιχνηλασιμότητα και διαφανείς αλυσίδες εφοδιασμού
 • διαφανής ιχνηλασιμότητα με χρήση μοναδικού αναγνωριστικού προϊόντος ή κωδικού QR
 • πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις παραγωγής, τα κλωστοϋφαντουργικά και δερμάτινα είδη, το στάδιο παραγωγής στο οποίο ανήκει η εγκατάσταση και τις χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η παραγωγή

Παρακολουθήστε τη διαδρομή των προϊόντων σας με ετικέτα MADE IN GREEN χρησιμοποιώντας το μοναδικό αναγνωριστικό προϊόντος ή τον κωδικό QR. Σαρώστε τον κωδικό QR ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό προϊόντος στον Έλεγχο ετικέτας OEKO-TEX®. Στο www.oeko-tex.com Μάθετε σε ποιες εγκαταστάσεις παραγωγής και σε ποια χώρα κατασκευάστηκε το κλωστοϋφαντουργικό ή δερμάτινο προϊόν σας.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για το MADE IN GREEN;

Μια προϋπόθεση για το MADE IN GREEN είναι το προϊόν να ελεγχθεί για επιβλαβείς ουσίες και να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το STANDARD 100 ή το LEATHER STANDARD της OEKO-TEX®.

Για να διασφαλιστεί ότι το κλωστοϋφαντουργικό ή δερμάτινο προϊόν έχει κατασκευαστεί με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον και υπό κοινωνικά υπεύθυνες συνθήκες εργασίας, οι εγκαταστάσεις παραγωγής πρέπει να είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με το STeP από την OEKO-TEX®.

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000